Heb jij zelf een fantastisch idee en wil je graag hiermee aan de slag? Hieronder staan handige organisaties die kunnen helpen met de realisatie van jouw plan. De onderstaande organisaties kunnen ook helpen met bijvoorbeeld de aanvraag van subsidies en fondsen. Neem gerust contact met ons op!

De Friese Milieu Federatie

De Friese Milieu Federatie maakt zich sterk voor de ontwikkeling van een duurzaam Fryslân, waarin een vitale natuur, een gezond milieu en een robuust landschap centraal staan. Wij lopen voorop om kansrijke en duurzame vernieuwingen te stimuleren en dagen anderen uit tot een bijdrage en tot samenwerking.

Landschapsbeheer Friesland

Landschapsbeheer Friesland (LBF) werkt aan de kwaliteit van het Friese landschap. Dit doen we samen met de inwoners van Fryslân. En met succes. Zo kunnen we rekenen op zo’n vijfhonderd enthousiaste vrijwilligers en trekken we op met bijvoorbeeld agrariërs, erfbezitters, recreatiebedrijven en andere beheerders van landschap. Ook werken we samen met overheden, scholen, bedrijven en organisaties.

Energiewerkplaats Fryslân

Hoe kunnen we als dorp energieneutraal worden? Wat komt daar allemaal bij kijken hoe komt dat er uit te zien in het dorp? De Energiewerkplaats biedt een zogenaamde “Energiemix Methode” aan voor dorpen die aan de slag willen met de ontwikkeling van een visie en een plan op het gebied van energieneutraal worden.