Wat wil jij doen voor het Friese landschap?

Fryslân is een prachtige provincie met vele mooie gebieden. Het kan echter altijd mooier! Gelukkig zijn er in de provincie al veel mensen bezig met acties om Fryslân nóg mooier te maken. Meer ideeën zijn echter altijd welkom, misschien wordt jouw idee wel het volgende idee om onze provincie nog leuker, mooier en groener te maken!

Praat ook mee op onze Facebookcommunity en deel je idee!

Dorpstuin Hurdegaryp

“Dorpstuin Hurdegaryp is een gemeenschapstuin waar we op natuurlijke wijze groenten en fruit verbouwen voor de lokale markt. Dit gebeurt zonder gebruik te maken van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Iedereen die zich hierin kan vinden kan meewerken. De tuin bestaat nu uit zes thema-tuinen, een vlindertuin met bijenstal, een teelttuin, permacultuur tuin, pluktuin, medicinale kruidentuin en een boomgaard met voedselbos.”

Website Dorpstuin Hurdegaryp

Fryslân Zoemt

Het gaat niet zo goed met de bij in Fryslân. Met het project Fryslân Zoemt​ van de Friese Milieu Federatie​ en in samenwerking met Landschapsbeheer Friesland​ worden er in heel Fryslân bijenweides aangelegd! 🐝 Dit alles om de bijen en vlinders te helpen! Er zijn nu al 23 bijenweides aangelegd!

Website Fryslân Zoemt

Groene Loper

Fryslân is rijk bedeeld met prachtige natuur en cultuurlandschappen. De unieke wadden, kleurige graslanden, meren en plassen, moerassen, paarse heide en bossen zijn er allemaal te vinden. Door haar natuurlijke verscheidenheid is Fryslân door de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap uitgeroepen tot de mooiste provincie van Nederland. 

Veel natuurgebieden en waardevolle cultuurlandschappen liggen vlak bij jou in de buurt maar zijn vaak lastig te bereiken. Wij vinden dat iedereen makkelijk toegang moet hebben tot deze natuur en cultuurgebieden. Zodat je vanuit je huis zo de natuur in kan zonder hiervoor de auto te hoeven pakken!

Website Groene Loper